preskoči na sadržaj

Graditeljsko-geodetska škola Osijek

DRŽAVNA MATURA

ISPITNA KOORDINATORICA:

Ružica Jozipović-Sudar, dipl.ing.građ., prof savjetnica

e-mail: ruzica.sudar@gmail.com

mob. 0994468097

 

ŠKOLSKA GODINA 2017./18.

LJETNI ROK

PRIJAVA : od 1.12.2017.u 12 sati do 15.2.2018. u 12 sati

POLAGANJE ISPITA : od 7.6.2018. do 29.6.2018.

OBJAVA REZULTATA : 11.7.2018.

ROK ZA PRIGOVORE : 13.7.2018.

KONAČNA OBJAVA REZULTATA : 16.7.2018.

PODJELA POTVRDA : 18.7.2018.

JESENSKI ROK

PRIJAVA :

POLAGANJE ISPITA : od 22.8.2018. do 7.9.2018.

OBJAVA REZULTATA 13.9.2018.

ROK ZA PRIGOVORE : 15.9.2018.

KONAČNA OBJAVA REZULTATA: 19.9.2018.

PODJELA POTVRDA : 21.9.2018.

Na str Nacionalnog centra je objavljen Priručnik za prijavu ispita Državne mature, za učenike.

 

PRAVILA POLAGANJA ISPITA DM

LJETNI ROK POČINJE 7.lipnja 2018. god.

Ispitima DM na ljetnom roku mogu pristupiti učenici koji su uspješno završili 4. razred.

Učenici u školu trebaju doći 40 min prije početka ispita i na vratima MMC-a pogledati u kojoj učionici pišu ispit. Kada se pišu obvezni predmeti i fizika, učenici čekaju ispitnu koordinatoricu u holu. Za ostale ispite 20 min prije početka učenici dolaze pred učionicu. Voditelj ispitne prostorije proziva učenike i pri tome učenik pokazuje svoju osobnu iskaznicu. Učionica će biti složena prema Pravilniku i na svakom stolu će biti kartica s imenom učenika. Osobnu iskaznicu treba staviti ispod kartice. Na stolu smije biti samo dopušteni pribor i zatvorena boca s običnom vodom u bočici bez etikete. Sve ostale stvari se odlažu na za to predviđeno mjesto na ulazu u učionicu. Mobiteli moraju biti potpuno isključeni.

Pažljivo treba slušati voditelja ispitne prostorije dok čita upute. Prvih 30 min i posljednjih 15 min trajanja ispita učenici ne smiju napuštati učionicu. U međuvremenu , u pratnji dežurnog nastavnika, u slučaju potrebe mogu na toalet. Po završetku pisanja ispita, u tišini pozvati dežurnog nastavnika, zajedno pregledati da li su svi papiri na broju i dežurni nastavnik  zatvara povratnu vrečicu sa ispitom zajedno sa učenikom.

Ispiti su na ime učenika i u dolaznoj vrečici se osim ispita nalazi bar kod lista sa više naljepnica. Na jednoj piše ime i prezime učenika. Tu naljepnicu ne dirati. Koriste se ostale i ljepe na za to predviđena mjesta. Bar kod lista se ne stavlja u povratnu vrečicu.

U koliko se nešto nepredviđeno dogodi učeniku (bolest, smrtni slučaj u obitelji, nezgoda na putu), molim da se odmah kontaktira ispitna koordinatorica. U koliko se neopravdano izostane s ispita, osim negativnog ishoda, kazna je 175 kn, a na osobnoj stranici će te biti obavješteni o broju računa uplate.

Na rang listama će biti oni učenici koji su položili obvezne ispite DM i ostale izborne predmete za odabrani studijski program i ispunili ostale zahtjeve pojedinih fakulteta, te uspješno obranili završni rad.

U koliko učenicima nešto nije jasno kontaktirajte ispitnu koordinatoricu.

Provjeravajte obavijesti na web stranici Nacionalnog centra, postani student i škole.

 

Dokument kojim se propisuju sadržaj, uvjeti, način i postupak polaganja državne mature i ispita državne mature naziva se PRAVILNIK O POLAGANJU DRŽAVNE MATURE. Pravilnik donosi nadležno Ministarstvo.

Državna matura je položena ako su položeni svi ispiti obveznog dijela. Učenici strukovnih četverogodišnjih škola nisu obvezni polagati državnu maturu. Srednje obrazovanje završavaju izradom i obranom završnog rada. Ako se strukovnjaci žele upisati na fakultet moraju polagati ispite državne mature.

Ispiti državne mature polažu se u ljetnom i jesenskom roku. Početkom roka smatra se dan polaganja prvog ispita u roku (za ljetni rok 7.6.2018.). U ljetnom roku pravo pristupa ispitima imaju učenici koji su s uspjehom završili razred na kraju nastavne godine, te učenici kojima je pozitivno riješen prigovor na zaključenu ocjenu.

Polaganje prijavljenih ispita moguće je odjaviti u roku prema Pravilniku. Učenik koji ne pristupi ispitu, a ne odjavi ga, niti opravda izostanak mora platiti naknadu za troškove ispita 175 kn.

Pravo besplatnog polaganja ispita vrijedi za učenike koji polažu ispite u kalendarskoj godini u kojoj zavšavaju 4. razred.

Ukoliko se ispit polaže u više dijelova, smatra se položenim ako su položeni svi djelovi ispita.

Prigovor na provedbu i rezultat ispita učenik dostavlja školskom ispitnom povjerenstvu, a konačnu odluku donosi Ncvvo.

Za položene ispite učenici strukovnih škola dobiju potvrdu o položenim ispitima, ako su obranili i završni rad.

Učenici koji ne podmire dugovanja prema Ncvvo neće dobiti potvrdu.

MATURANTI, posložite studijske programe prema redosljedu interesa. Obrišite studijske programe na kojima sigurno nećete studirati. Na rang listama ćete biti ako ste ispunili tražene uvjete pojedinih fakulteta. Provjerite da li fakultet traži dodatnu provjeru ili lječničku potvrdu. Rezultati državih i međunarodnih natjecanja upisat će nadležne službe. Ako neki učenik ostvaruje prioritetna prava upisa, mora položiti tražene ispite a potvrde o prioritetu dostavlja fakultetu.

 

                                                                           

Prijave ispita on line na stranici www.postani-student.hr će biti od 1. prosinca 2017. u 12 sati do15. veljače 2018. u 12 sati

Prijavljeni ispiti se potom zaključavaju.Učenici su obvezni potpisati prijavnicu kod ispitne koordinatorice. Naknadne prijave su moguće samo uz opravdani razlog prema Pravilniku za polaganje Državne mature. Odjave ispita su moguće prema Pravilniku. Studijske programe je moguće mijenjati do lipnja 2018., sukladno prijavljenim ispitima.Neki fakulteti traže dodatne provjere.

Na stranici www.ncvvo.hr su objavljeni: Kalendar i vremenik  za polaganje ispita DM u škol. god. 2017./18., novi vodič i ispitni katalozi, Pravilnik o polaganju DM

                                                                       

Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije kandidata te je nužno pridržavati se uputa koje su navedene na stranicama Nacionalnog centra i Postani-student.

 

Molim sve kandidate da redovito prate mrežne stranice Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja www.ncvvo.hr i Postani student www.postani-student.hr, a u slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja nazovite

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja – Info centar +385 1 4501 899, e mail: info.centar@ncvvo.hr

 

Državna matura školska godina 2017./18.

 

Kalendar i vremenik polaganja ispita objavljen je na mrežnim stranicama Nacionalnog centra www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr

Na stranici Nacionalnog centra objavljeni su ispitni katalozi i vodič

Prijave ispita za ljetni rok: 1. prosinca 2017.u 12 sati do 15.2.2018. u 12 sati, isključivo putem stranice www.postani-student.hr

Učenici svoj PIN i TAN dobivaju SMS-om, na vlastiti zahtjev,  i skrbe o njima

Naknadne prijave-samo u opravdanim slučajevima, prema Pravilniku

Odjave ispita su moguće, prema Pravilniku

Ispitima u ljetnom roku mogu pristupiti učenici koji su uspješno završili 4. razred

Ako učenik ne pristupi ispitu, a nije ga odjavio u roku, mora u roku 24 sata o razlozima izvijestiti ŠIP, ukoliko je razlog opravdan u roku 3 dana donijeti dokumentaciju o opravdanosti, u protivnom je rok iskorišten.

Učenici strukovnih škola za položene ispite dobiju potvrde, ali tek nakon što su položili završni rad, u tekućoj školskoj god.                              


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2010.

Ukupno: 1208545
Ovaj mjesec: 1411
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

E - dnevnik

Postani student

CMS za škole logo
Graditeljsko-geodetska škola Osijek / Drinska 16a, HR-31000 Osijek / ss-graditeljsko-geodetska-os.skole.hr / ured@ss-graditeljsko-geodetska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju