preskoči na sadržaj

Graditeljsko-geodetska škola Osijek

 

Erasmus aktivnosti: ožujak, travanj, svibanj

Profesori, suradnici i učenici, članovi Erasmus tima naše škole su odradili aktivnosti vezane za Erasmus K2 projekt Motivating the learning engine to increase student's school, professional and social success and reduce absenteeism
(2019-1-RO01-KA229-063851_5) 

Aktivnosti :

 1. Social and economic agents and the school, Tea Tadić, psiholog

 2. Using tehnology in lesson, Margareta Trconić, profesor

 3. What can I do with what I learn, Marijan Lukačić, profesor

 4. Theory, man, nature, Stjepan Rupčić, profesor

 5. Using application in class, Mia Dodig, profesor

 6. I learn I choose, Mia Dodig, profesor

 7. Outdoor activity with children,Margareta Trconić, profesor

Sve aktivnosti vidljive su na stranici škole, Facebook stranici škole i Instagramu škole.


Online meeting Erasmus + Motivation of learning-engine for school, professional and s

U petak 22. veljače 2021. godine smo sudjelovali na sastanku u živo putem eTwinning platforme sa ostalim partnerima projekta Motivation of learning-engine for school, professional and social success of students. Učenice Ena Čorluka i Ana Vrabec su predstavile Dan domovinske zahvalnosti koji obilježavamo 5. kolovoza a učenik Timon Blaž Zečević je napravio origami "Crveni fićo", simbol pobjede.

 


Motivating student's school succes

Strategije motivacije za poboljšanje školskih, profesionalnih i socijalnih kompetencija učenika te smanjenje učestalosti odustajanja od redovnog školovanja

Ovih dana profesori i učenici naše škole su pripremali aktivnosti vezane za projekt. Pošto je situacija  s Covid 19 virusom i dalje aktualna, mnoštvo aktivnosti smo odradili online. Predstavljamo neke od aktivnosti:

 1. Grafiti
 2. PMG metoda aktivnost
 3. PMG prezentacija
 4. Pigmalion effect
 5. Motivacija za učenje kroz umjetnost
 6. 10 virtualnih fotografija –motivacija
 7. Prezentacija škole (učenici)
 8. Okrugli stol (motivacija)
 9. Pigmalion metoda (učenici)
 10. Grafiti/crteži „Moj ideal“
 11. Rječnik
 12. Radionica : Ja u svom ogledalu i ogledalu prijatelja

Učenici : Josip Mayer 3D, Bruno Bušić 3D, Marco Padovan 3D, Adrijan Đukić 1A2, Anamarija Perić 1A2, Klara Sudar 1A2, Lejla Imeri 1a2, Marta Grbeša 1a2, Josipa Ozanjak 1A2, Matija Eklić 1A1, Timon Blaž Zečević, 3A2, Filip Ćirić 3A2, Noah Bizacki 3B, Ivan Branković 3B, Tibor Kopacsi Kettos 3A2, 1D razred (keramičari)

Profesori : Ksenija Kralj, Stjepan Rupčić, Marijan Lukačić, Mia Dodig


ERASMUS+: Poticanje poduzetničkih vještina kod učenika s posebnim potrebama

Graditeljsko-geodetska škola Osijek od 2019. godine sudjeluje u dvama ERASMUS+ projektima. Budući da se radi o KA2 projektima, koji uključuju suradnje, inovacije te razmjene učenika, od 6. do 10. siječnja 2020. godine Graditeljsko-geodetska škola Osijek ugostila je 10 stranih profesora i 15 učenika u sklopu projekta Poticanje poduzetničkih vještina kod učenika s posebnim potrebama. Glavni koordinator projekta je Turska, a uz Hrvatsku partneri su još i Portugal, Rumunjska te dvije lokacije iz Italije; Lanciano i Lipari. 

Projekt traje dvije godine i sastoji se od 4 razmjene učenika te dviju razmjena profesora. Budući da je Hrvatska bila prva na redu, koordinatorica projekta Graditeljsko-geodetske škole Osijek profesorica Amalija Bošnjak sa svojim timom osmislila je niz aktivnosti za profesore i učenike kako bi se postigli ciljevi projekta, u ovome slučaju learning by doing i project learning. 

Prvi dan boravka bio je osmišljen kao team buliding te se cijela skupina uputila  prvo u obilazak Tvrđe uz vodiča, a nakon toga i u obilazak Kopačkoga rita uz ručak u Didinom konaku. Važno je naglasiti da su strani učenici bili smješteni u obiteljima naših 12 učenika, zbog čega je bilo važno da se svi međusobno upoznaju i opuste.

Od 7. do 9. siječnja aktivnosti su se održavale većinom u prostorima škole, odvojeno za profesore i učenike. Tako su učenici prvoga dana sudjelovali na dramsko-pedagoškoj radionici kod profesorice Stele Macakanje Baćić, u kojoj su se raznim dramskim tehnikama predstavili na svim jezicima, a pokretom i osmišljavanjem vlastitoga multikulturalnoga loga dublje upoznali i povezali. Isti su dan profesori prezentirali svoje odgojno-obrazovne sustave te pod vodstvom pedagoginje Lidije Brod radili na definiranju jednog od osnovnih pojmova projekta, SEN učenika. Nakon proaktivnoga prijepodneva, svi su se zajedno uputili u obilazak našeg partnera, Građevinskoga i arhitektonskoga fakulteta Osijek, gdje ih je dočekao Ivan Kraus te u ugodnom ozračju fakulteta informirao o samoj zgradi, programima i načinu rada fakulteta, nakon čega su učenici sve do kasnih poslijepodnevnih sati ostali na, sad već dobro poznatim radionicama Zimske kreativne škole, Zgradotresu i Mostovima od špageta koje je vodio Filip Anić. 

Drugi dan, 8. siječnja, profesori su razmijenili iskustva o volontiranju u vlastitim školama i lokalnim zajednicama. Tu su osim djelatnika Graditeljsko-geodetske škole Osijek, vlastita iskustva došli podijeliti suradnici - volonteri Zimske kreativne škole, kuhar Hotela Osijek Tomica Đukić, omiljeni kuhar naših polaznika, arhitektica Dina Stober, voditeljica radionice Sunčana strana ulice, te naše drage suradnice Irena  Mikulić iz PRONI centra i Jelena Kamenko Mayer iz Volonterskoga centra Osijek. Ugodnim se dijalogom došlo do zaključka da se u svim zemljama radi na promicanju volontiranja, a kao krovnu ideju volonterskoga rada Graditeljsko-geodetske škole Osijek predstavljena je Zimska kreativna škola Graditelji, koja je već postala jednim od osječkih brendova. U skladu s tim, učenici su proveli dan na radionicama 3D design i Interior design koje je vodila profesorica Ivana Mlinarić te na radionici My room, my freedom koju je vodila profesorica Valentina Slabinac. U popodnevnim su se satima profesori uputili prema Centru za autizam kako bi promotrili trenutno najsuvremeniji pristup SEN učenicima, kako u Osijeku tako i u okolici.U večernjim se satima uživalo u Zumba ritmovima u koje je sve povela profesorica Slađana Pandžić.

Posljednji dan radionica, 9. siječnja, okupili su se timovi iz svih zemalja i zajednički prikupljenim iskustvima osmislili te načinili nacrt vlastite Zimske kreativne škole, a sve je na kraju predstavljeno postavljenom izložbom u holu škole.

Posljednji su dan svi zajedno posjetili Vukovar. U Muzej Vučedolske kulture susreli su se s izradom čizmica od filca koje su ukrašavali motivima stare kulture te ih ponijeli sa sobom kao suvenir. Nakon šetnje uz Dunav, vratili su se u Osijek te svi skupa, profesori, stručna služba škole, učenici, gosti i roditelji, održali prigodnu završnu ceremoniju dodjele certifikata. Druženje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati uz tradicionalne ritmove svih zemalja partnera. Ovim bismo se putem htjeli zahvaliti GPP-u koji svake godine  polaznicima naše Zimske kreativne škole omogućava besplatan gradski prijevoz, a ta se suradnja ove godine nastavila i kroz Erasmus projekt. 

  

                   

                               

 

ERASMUS+ PROJEKT - Motivating student's school succes

Graditeljsko-geodetska škola od ove godine sudjeluje u Erasmus+ projektu "Strategije motivacije za poboljšanje školskih, profesionalnih i socijalnih kompetencija učenika te smanjenje učestalosti odustajanja od redovnog školovanja".

Projekt će se odvijati tijekom dvije godine i uključiti će 120 učenika i nastavnika škola partnera iz Rumunjske ( https://www.facebook.com/ScoalaGimazialaProfUnivDrIonStoiaCaldararuJudArges/ ), Španjolske ( https://www.facebook.com/iesjaumei/ ) i Turske ( https://www.facebook.com/gimhatt/).

Tijekom listopada i studenog 2019. godine u školi je održan niz sastanaka na kojima su predstavljeni ciljevi projekta. Na sastancima su sudjelovali nastavnici i učenici te roditelji učenika sudionika projekta.

   

 


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2010.

Ukupno: 1345922
Ovaj mjesec: 5545
E - dnevnik

Postani student

INFO TOČKA

CMS za škole logo
Graditeljsko-geodetska škola Osijek / Drinska 16a, HR-31000 Osijek / ss-graditeljsko-geodetska-os.skole.hr / ured@ss-graditeljsko-geodetska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju